Békésszentandráson vízparti apartman, horgászat és pihenés a Holt-Körös partján
Horgászat

Közvetlenül a nyaralók partján vagy a csónakból az egész Körös területén lehet horgászni. A hozzánk váltott horgászengedély érvényes a Hármas-Körösre is, ( Kenderföldi - Siratói üdülősoron lévő nyaralóknál ) így egy engedéllyel a nyaralónál és az élő Körösön is lehet horgászni.

A kanyargós holtág hazánk ötödik legnagyobb állóvize, amely az errefelé népszerű "félszigetek", a zugok – Bikazug, Nyúlzug, Szappanoszug, Maczózug, Mangolzug – mentén is kanyarog. A vízutánpótlást komoly vízkivételi művek, az ún. szivornyák biztosítják. A Kákafoki-holtágra (Szarvas-Békésszentandrás szakasza a szarvasi szivornyától a békésszentandrási duzzasztóig) szólnak az ide váltott horgászengedélyek. A napi, vagy heti jegy kiváltásához érvényes állami jegy szükséges.

Békésszentandrás igazi horgászparadicsom. Ha valaki ellátogat Békésszentandrásra nyaralni, netán horgászni, kedvező körülmények adottak hozzá. A nagyközséget három víz is keresztezi. A halban gazdag Hármas-Körös, itt szinte majdnem minden halfaj megtalálható, a Siratói holtág (terület: 28,0 ha, fogható halak: ponty, csuka, süllő, amur, harcsa) és a Szentandráson átfolyó Kákafoki holtág. A Hármas-Körös és a Sirató KHESZ kezelésű, más engedély körébe tartozik.

A holtág pontos hossza: 29,3 km, a mederszélesség 70-100 m, a legnagyobb mélység 3-3,6m között változik. A folyók áradása nem befolyásolja a holtág vízszintjét. Teljes hosszában a műtárgyak (hidak, zsilipek) kivételével egységes mederképet mutat. Gödröktől, törésektől egyéb alakzatoktól mentes. A vándorkagyló és vízinövény bőven található benne, ami kedvelt eledele a pontynak és az amurnak. Téli időszakban tilalmi időszakon kívül, és méretbeli korlát fölött fogható a süllő és a csuka. Amint melegszik az idő, úgy jelennek meg a amurok, pontyok, busák, dévér keszegek és balinok. A víz törpeharcsával közepes módon szennyezett (kártevő, ivadékpusztító, kifogás után ajánlatos nem visszadobni).


Az utóbbi idők tapasztalatai, és a vendégek visszajelzései alapján eredményesebb tud lenni a mérsékelt és koncentrált etetés mellett a szerelék finomítása. Érdemes csónakkal a medret térképezni, kifürdött helyek után, itt szinte biztos a kapás, bár néha pár méteren múlik a siker, vagy a kudarc /a kifürdött-kemény aljú hely mellett a minden lebegtetett csalit elnyelő iszap/. Remek helyek a régmúltból megmaradt, érintetlen nádasok. Ezek nyugalma mindkét nyaraló mellett megtalálható. A gonda laposi nyaralóval szemben is remek nádas van, csónakból is meghorgászható, rutinosabbak meg is tudták dobni. Említésre méltó még az "újhíd" kövezése, ami mindkét nyaralótól kb. egyforma távolságra található. Itt a süllő biztos vendég, de harcsákat is csíptek már egyesek meg...Egy hely ahol a teljes család megtalálja a nyugalmat.   Horgászat, aktív pihenés és az érintetlen természet várja az ide látogatókat!